Įdaryti bulvių „krepšeliai“

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis receptas susideda iš dviejų ingredientų, be kurių tiesiog neįsivaizduojama lietuvių virtuvė – bulvių ir kiaulienos. Pats receptas nėra nei ypatingas, nei sudėtingas, bet puikiai tiks šeimos vakarienei.

Ingredientai

  • Bulvės 5 vnt
  • Kiaulienos faršas 500 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Fermentinis sūris 1 vnt

Eiga

  1. Labiausiai varginantis gaminimo etapas yra bulvių paruošimas. Jas nuskutus reikia perpjauti per pusę ir kiekvieną puselę išskobti. Aš tai dariau su šaukštu, bet galbūt galima tai padaryti ir paprasčiau, naudojant aštresnį įrankį.
  2. Į faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, prieskonių pagal skonį (galima įberti įvairesnių žolelių), įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
  3. Tada visą šią masę dedame į išskobtas bulvių puseles. Aš pati mėsos dėjau nemažai, iškilo nemažas mėsos kalnelis kiekvienoje bulvėje. Skardą išklojame folija, ant jos dedame įdarytas bulves. Aš dar šiek tiek užšlakstau aliejaus su baziliku. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje patiekalas kepa apie valandą. Svarbiausia, kad bulvės būtų visiškai iškepusios. Prieš pat pabaigą ant kiekvienos bulvės užbarstome tarkuotą fermentinį ir dar leidžiame kelias minutes pabūti orkaitėje, kol sūris išsilydo.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!