Įdarytos bulvės

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Bulvės 12 vnt
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Daržovių Sultinys Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Džiovinti grybai 20 g
  • Pienas Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Malti džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Morkos 1 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Obuoliai 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Baltieji ryžiai 250 g
  • Pomidorai 2 vnt
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Įdaryti galima bulves su lupena ir nuskustas. Bulves perpjauti išilgai arba skersai į dvi dalis, vieną pusę paliekant mažesnę, ja uždengti išskobtą įdarytą bulvę.
  2. Skardos ar keptuvo dugną patepti aliejumi, sudėti bulves, užpylilti jas nedideliu kiekiu sultinio ar vandens ir kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 30-40 min. Kepant, nepamiršti palaistyti sultiniu (vandeniu). Baigiant kepti paruošti padažą. Jis turi derėti su parinktu bulvių įdaru. Prie grybų ir ryžių įdaro tinka pomidorų padažas, prie daržovių ar mėsos – padažas su grybais.
  3. Grybų įdaras: Džiovintus grybus apie 4 val. mirkyti piene arba vandenyje ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išgriebus, smulkiai sukapoti arba sumalti mėsmale. Sūdytus grybus nuplauti, išmirkyti šaltame vandenyje, jį vis pakeičiant ir taip pat susmulkinti.
  4. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, į juos sudėti paruoštus grybus ir ant nestiprios kaitros pakepinti 5 min. Nukeltą nuo ugnies masę pravėsinti, į ją sudėti išplaktą kiaušinį, prieskonius, džiūvėsėlius. Gerai išmaišius, juo įdaryti paruoštas bulves.
  5. Daržovių įdarui: Obuolį ir daržoves išvirti ir supjaustyti nedideliais kubeliais arba stambiai sutrinti. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Į juos sudėti visas kitas daržoves ir dar pakepinti. Pasūdžius, pagardinti pipirais. Paskiausiai sudėti kietai virtą kapotą kiaušinį. Į įdarą taip pat galima įmaišyti biriai virtų ryžių ar kitų kruopų.
  6. Ryžių įdaras: Svogūnus smulkiai supjaustyti ir trumpai pakepinti aliejuje, kol suminkštės. Po to sudėti nuluptus ir supjaustytus pomidorus arba pomidorų tyrę ir patroškinti. Šia mase užpilti virtus ryžius ir atsargiai išmaišyti. Jei masė per skysta, į troškinamas daržoves, gerai išmaišant, įberti pusę šaukšto miltų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!