Imbierinis keksas su riešutais ir vaisiais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabus šventinis keksas

Ingredientai

  • Sviestas 125 g
  • Cukrus 100 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Medus 1 stiklinė (-ės)
  • Kvietiniai miltai 230 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Imbieras 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas 3 stiklinė (-ės)
  • Džiovinti vaisiai 250 g
  • Lazdyno riešutai 50 g

Eiga

  1. Džiovintus vaisius bei riešutus užpilame verdančiu vandeniu. Palikti išmirkti, kol tešlą darysime.
  2. Kombaine išsukame sviestą su cukrumi, po to įmušame po vieną kiaušinį. Supilame pieną, išsukame. Sudedame medų ar klevų sirupą bei imbierą.
  3. Kitam dubenėlyje sumaišom sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, cinamoną.
  4. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilam sausus produktus, kruopščiai viską išmaišom.
  5. Džiovintus vaisius ir riešutus nusausinam, sumaišom su šaukštu miltų bei sudedam į tešlą, išmaišom.
  6. Kekso formą ištepam sviestu, apibarstome miltais bei supilam paruoštą tešlą. Kepam 180°C temp. apie 40 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!