Indiška korma
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Šiandien vakarienei paruoškite egzotišką patiekalą - indišką kormą. Siūlome „lengvesnį“ kormos variantą - ne tokį riebų, kaip indiškoji, bet nemažiau gardų.
Ingredientai
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Imbieras 1 vnt
- Ciberžolė 1 vnt
- Aitriosios paprikos prieskoniai 1 vnt
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt
- Migdolai 50 g
- Cukrus 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Vištienos sultinys 400 ml
- Grietinė 200 g
Eiga
- Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinę pakepinkite ant silpnos liepsnos. Kepkite iki svogūnas ims minkštėti, tačiau neleiskte apskrusti.
- Svogūną, česnaką ir imbierą sutrinkite iki vientisos masės.
- Sutrintą masę dėkite atgal į keptuvę ir praskieskite 3 dideliais šaukštais vandens. Porą minučių šildykite ant vidutinės kaitros. Taip pat įmaišykite turimus prieskonius ir migdolų drožles ir ant ugnies maišykite dar porą minučių.
- Į šildomą masę įdėkite vištieną, vištienos sultinį. įberkite druskos ir cukraus. Maišykite iki vientisos masės. Uždengę keptuvę kaitinkite iki vištiena iškeps.
- Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite vištieną. Tada į ją įmaišykite gritinę, jogurtą ar grietinėlę.
- Patiekite su basmati ryžiais.