Indiška korma

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šiandien vakarienei paruoškite egzotišką patiekalą - indišką kormą. Siūlome „lengvesnį“ kormos variantą - ne tokį riebų, kaip indiškoji, bet nemažiau gardų.

Ingredientai

  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Imbieras 1 vnt
  • Ciberžolė 1 vnt
  • Aitriosios paprikos prieskoniai 1 vnt
  • Vištienos krūtinėlė 2 vnt
  • Migdolai 50 g
  • Cukrus 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Vištienos sultinys 400 ml
  • Grietinė 200 g

Eiga

  1. Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinę pakepinkite ant silpnos liepsnos. Kepkite iki svogūnas ims minkštėti, tačiau neleiskte apskrusti.
  2. Svogūną, česnaką ir imbierą sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Sutrintą masę dėkite atgal į keptuvę ir praskieskite 3 dideliais šaukštais vandens. Porą minučių šildykite ant vidutinės kaitros. Taip pat įmaišykite turimus prieskonius ir migdolų drožles ir ant ugnies maišykite dar porą minučių.
  4. Į šildomą masę įdėkite vištieną, vištienos sultinį. įberkite druskos ir cukraus. Maišykite iki vientisos masės. Uždengę keptuvę kaitinkite iki vištiena iškeps.
  5. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite vištieną. Tada į ją įmaišykite gritinę, jogurtą ar grietinėlę.
  6. Patiekite su basmati ryžiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!