Itališki makaronai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Paprasta būdas pasigaminti tikrus, naminius, itališkus makaronus.
Ingredientai
- Miltai 200 g
- Vidutiniai kiaušiniai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Miltus išsijoti ant švaraus stalo, per vidurį su pirštais įspausti įdubą.
- Į miltų įdubą įmušti kiaušinius, įpilti aliejų ir įdėti žiupsnelį druskos.
- Iš lėto su pirštais minkyti tešlą. Ji turėtų gautis standi, tvirta. Jeigu tešla atrodo per sausa - įpilti truputį vandens, o jeigu per skysta - įdėti miltų.
- Gavę vientisą tešlą dar ją paminkykite apie 2-5 min. Tešlą patepkite nedideliu kiekiu aliejaus, įdėkite į plastikinį maišelį ir leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 30 min. Tai tešlai suteiks daugiau elastingumo.
- Iš tešlos makaronus galite formuoti rankomis - iškočiokite ir supjaustykite. Arba galite naudoti specialų makaronų gaminimo aparatą. Nepamirškite, kad naminiai makaronai išverda per maždaug 2 min. Skanaus!