Įvairūs lietiniai

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Lietiniai su trijų rūšių įdarais: vištienos, varškės, sūrio.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Krakmolas 200 g
  • Pienas 250 ml
  • Vanduo 250 ml
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 4 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Vištiena Pagal skonį
  • Baltieji ryžiai 50 g
  • Varškė 1 vnt
  • Grietinėlė Pagal skonį
  • Lydytas sūrelis 1 vnt
  • Fermentinis sūris 100 g

Eiga

  1. Blynams: kiaušinius su druska ir cukrum šluotele paplakam, įmaišom sausus produktus, tada po truputį pilam skystus ir maišom. Tešlai leidžiam pastovėti pusvalandį, kad išbrinktų. Kepam plonus lietinius.
  2. Vištienos įdarui: 1 svogūną smulkiai sukapojam ir kepiname aliejuj. Per tą laiką vištienos mėsytę (galite naudoti file, krūtinėlę ar pan.) smulkiai susipjaustom ir įdedam prie svogūno. Kai mėsytė apkeps ir svogūnai bus minkšti, pridedam virtų ryžių. Proporcijos turėtų būti 50/50 ryžių su vištiena. Dar dėjau sambar masalos, druskos ir pipirų. Įdaras gaunasi birus, bet labai skanus. Nepamirškite, kad jis turėtų būti truputį sūresnis, nei kad valgytumėte atskirai, kadangi blynų įdaras turi būti ryškesnis ir sūresnis. Dedam ant lietinių ir gražiai sulankstome.
  3. Varškės įdarui: varškės pokelį sumetam į kombainą, dedam 3 šaukštus cukraus, įtarkuojam citrinos žievelės, įpilame riebios grietinėlės. Išsukam su peilio antgaliu, kad gautųsi vientisa minkšta masė. Dedam į lietinius ir sulankstome.
  4. Sūrio įdarui: lietinį blyną patepam nemažu šaukštu lydyto sūrelio, ant jo dedame gabalėlį fermentinio sūrio ir sulankstome.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!