Jautienos kukuliai su paprika ir ananasais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Faršas 500 g
- Svogūnas 1 vnt
- Džiuvesėliai 100 g
- Paprika 1 vnt
- Marinuoti ananasai 1 skardinė (-ės)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Actas 1 šaukštas (-ai)
- Kukurūzų krakmolas 1 šaukštas (-ai)
- Vanduo 2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Faršą sumaišyti su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu ir džiūvėsėliais, įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišyti ir suformuoti nedidelius kukulius.
- Papriką ir ananasą supjaustyti gabaliukais.
- Iš sojos padažo, cukraus, acto, kukurūzų krakmolo ir vandens (ar sultinio) padaryti padažą - tiesiog viską sumaišyti.
- Mėsos kukulius apvolioti miltuose ir iškepti gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Iškepusius kukulius išimti iš keptuvės. Tuomet į keptuvę sudėti papriką ir ananasus. Trumpai apkepti. Supilti paruoštą padažą, sudėti iškepusius kukulius. Viską pakaitinti kelias minutes.
- Pateikti su ryžiais arba makaronais.