Jethro tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Jethro tortas 

Ingredientai

  • Kedrinės pinijos 255 g
  • Sviestas 255 g
  • Cukrus 255 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Medus 4 šaukštas (-ai)
  • Miltai 115 g
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Tešlai 115 g sviesto, 100 g cukraus pudros, žiupsnelis druskos, 225 g miltų, 2 kiaušinių tryniai, 2 valgomieji šaukštai šalto pieno arba vandens Tešlą galite minkyti rankomis arba virtuvės kombainu. Išsukite sviestą, cukrų ir druską, paskui įmaišykite miltus ir kiaušinių trynius. Kai pasidarys į rupius duonos trupinėlius panašus mišinys, įpilkite pieno ar vandens. Iš tešlos švelniai suvoliokite nedidelį rutuliuką. Suvyniokite jį ir palikite valandai. Supjaustykite tešlą plonais griežinėliais ir jais išklokite 30 cm tortinės dugną ir šonus. Sujunkite tešlos griežinėlius, išlyginkite, patvarkykite kraštus. Uždenkite ir valandą laikykite šaldiklyje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir kepkite maždaug 15 minučių, kol truputį parus. Sumažinkite temperatūrą iki 170. Kol tešla kepa, paskrudinkite kedrines pinijas – kepkite maišydami ir labai prižiūrėkite, kad tik paskrustų, bet nesudegtų. Mentele ar virtuvės kombainu ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo. Suberkite kedrines pinijas, po vieną įmuškite kiaušinius, paskui įmaišykite medų, miltus ir druską. Sukrėskite ant tešlos ir kepkite 30-35 minutes.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!