Jogurtinis tortas su šokoladiniais biskvitais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Jogurtinis tortas su šokoladiniais biskvitais
Ingredientai
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 90 g
- Kakava 25 g
- Aliejus 85 ml
- Vanduo 135 ml
- Miltai 125 g
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušinio baltymas 4 vnt
- Želė 2 pakuotė (-ės)
- Grietinėlė 450 g
Eiga
- Biskvitas. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą 24cm skersmens torto formą ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ataušinti ir perpjauti į tris sluoksnius.
- Jogurtinis sluoksnis. Pirmiausiai pasigaminame želė pagal nurodymus ant pakuotės, tik pilame per pus mažiau vandens. Želatinos granules išbrinkiname šaltame vandenyje ir ištirpiname. Jogurtą suopilame į didesnį dubenį. Į jį pilame tirpintą želatiną, gerai išplakame mikseriu. Išplakame grietinėlę, įmaišome į jogurto masę. Sustingusią želė supjaustome gabaliukais ir sudedame į jogurtinį kremą. Gerai išmaišome. Gaminame tortą. Į torto formą, išklotą maistine plėvele dedame vieną biskvitą, užpilame puse kremo. Dedame vėl biskvitą, antrą dalį kremo ir uždengiame trečiuoju biskvitu. Torto viršų puošiau tortų želė, į ją įmaišiau trintų šaldytų braškių. Šonai ir kiti papuošimai iš plaktos grietinėlės, šokolado vėduoklės. Kiaušinukai - saldaininiai, pirkti parduotuvėje.