Jogurtinis tortas su šokoladiniais biskvitais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Jogurtinis tortas su šokoladiniais biskvitais 

Ingredientai

  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 90 g
  • Kakava 25 g
  • Aliejus 85 ml
  • Vanduo 135 ml
  • Miltai 125 g
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinio baltymas 4 vnt
  • Želė 2 pakuotė (-ės)
  • Grietinėlė 450 g

Eiga

  1. Biskvitas. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą 24cm skersmens torto formą ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ataušinti ir perpjauti į tris sluoksnius.
  2. Jogurtinis sluoksnis. Pirmiausiai pasigaminame želė pagal nurodymus ant pakuotės, tik pilame per pus mažiau vandens. Želatinos granules išbrinkiname šaltame vandenyje ir ištirpiname. Jogurtą suopilame į didesnį dubenį. Į jį pilame tirpintą želatiną, gerai išplakame mikseriu. Išplakame grietinėlę, įmaišome į jogurto masę. Sustingusią želė supjaustome gabaliukais ir sudedame į jogurtinį kremą. Gerai išmaišome. Gaminame tortą. Į torto formą, išklotą maistine plėvele dedame vieną biskvitą, užpilame puse kremo. Dedame vėl biskvitą, antrą dalį kremo ir uždengiame trečiuoju biskvitu. Torto viršų puošiau tortų želė, į ją įmaišiau trintų šaldytų braškių. Šonai ir kiti papuošimai iš plaktos grietinėlės, šokolado vėduoklės. Kiaušinukai - saldaininiai, pirkti parduotuvėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!