Kaimiškas obuolių pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Labai skanu, ypač su pienu arba su ledais.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 1 kg
  • Obuoliai 1 kg
  • Medus 100 g
  • Kiaušiniai 1 vnt

Eiga

  1. Tešlą atšildžiau ir sudėjusi lakštus vieną ant kito iškočiojau didelį bet nelabai ploną blyną. Apipjausčiau kraštus, kad butų gražus, klojau į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą. Stenkitės, kad tešla sudarytu bortelius, kitaip išbėgs kepdamas medus. Tešlos likučius iškočiojau ir supjausčiau juosteles papuošimui.
  2. Tešlos blyną aptepame medumi (geriausia pašildyti, tada skystesnis, lengviau tepasi). Obuolius supjaustyti plonytėmis skitelėmis ir isdėlioti ant tešlos. Pabarstome trupučiu cinamono i cukraus (jei rūgštus obuoliai), dėliojame juosteles, tepame kiaušinio plakinį ir šauname į orkaitę, kepame apie 40 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!