Kalakutienos kukuliai su ananasiniu glajumi
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Faršas 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Ananasas 1 stiklinė (-ės)
- Actas 1 šaukštas (-ai)
- Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Pomidorų padažas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kukurūzų krakmolas Pagal skonį
- Marinuoti ananasai 1 skardinė (-ės)
Eiga
- Kukuliams (500 g kalakutienos faršas, 1 kiaušinis, 1/2 puodelio maltų džiuvesėlių, 1 v. š. garstyčių, 1 v. š. ananasų sulčių) Sumaišyti visus kukuliams skirtus produktus. Suformuoti nedidelius kukulius, kuriuos sudėti ant skardos ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Ananasinis glajus (1/2 st. ananasų sulčių, 1 v. š. acto, 2 v. š. rudojo cukraus, 1 a. š. pomidorų padažo, 1 a. š. garstyčių, 1/2 a. š. kukurūzų krakmolo) Kol kepa kukuliai, paruošti glajų. Puode sumaišyti visus produktus, išskyrus krakmolą, ir pakaitinti kelias minutes. Krakmolą išmaišyti 1 v. š. vandens ir įpilti į puodą. Glajų išmaišyti ir pavirti, kol glajus sutirštės.
- Kukulius sutepti glajumi ir kepti orkaitėje dar 10-15 min.
- Konservuotus ananaso griežinėlius kelioms minutėms pašauti į orkaitę, kad šiek tiek sušiltų.
- Iškepusius kukulius sudėti ant šiltų ananaso griežinėlių. Pateikti su virtais ryžiais.