Kalakuto krūtinėlė, kepta su obuoliais ir slyvomis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kalakuto krūtinėlė, kepta su obuoliais ir slyvomis savo sultyse

Ingredientai

  • Kalakuto krūtinėlė 3 vnt
  • Obuoliai 6 vnt
  • Džiovintos slyvos 100 g
  • Majonezas 1 pakuotė (-ės)
  • Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
  • Paukštienos prieskoniai Pagal skonį
  • Cinamonas Pagal skonį

Eiga

  1. Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje (geriausiai – parūgštintame citrinos rūgštimi). Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu), kambario temperatūroje palaikome bent 3 val., galima ir ilgiau. Į stiklainį majonezo įdedame 1 šaukštą garstyčių, gerai išmaišome ir šiuo mišiniu gausiai aptepame prieskoniais įtrintą mėsą. Kambario temperatūroje paukštieną dar palaikome 12-24 val.
  2. Supjaustom stambiai 6-8 obuolius – geriausiai tinka kietesni, rūgštesni. Jais išklojame kepimo maišo dugną. Ant viršaus pabarstome saują ar dvi džiovintų slyvų. Ant viršaus į maišą įdedame prieskoniuose ir majoneze su garstyčiomis išmarinuotas šlauneles ir/ar krūtinėlę. Kepimo maišo kraštus užrišame, dedame ant skardos, prakerpame maišo viršutinėje dalyje 4-5 skylutes ir į skardą įpilame vandens (gan nemažai, bet taip, kad neapsemtų užrištų maišo kraštų) .Paviršių dar galima pridengti folijos sluoksniu – kad nepridegtų. Taip paruoštą skardą pašauname į įkaitintą orkaitę.
  3. Pradžioje kepame ant stiprios ugnies, maždaug po pusvalandžio ugnį sumažiname iki vidutinės. Po pusantros valandos nuo kepimo pradžios išimame skardą iš orkaitės, labai atsargiai išpilame iš jos vandenį – kad kartu neišbėgtų sultys iš maišo. Maišo viršų prapjauname, jį atsargiai išimame, visą jo turinį paliekame skardoje.
  4. Apverčiam mėsytę kita puse, įpilame apie pusę stiklinės karšto virinto vandens, grąžiname orkaitėn, kepam dar apie 1 val. Dabar maždaug kas 10 min. apipilame mėsą sultimis, prireikus galima ir pavartyti. Patiekiame su obuolių –slyvų padažu, puikiai tiks ir bruknių uogienės šlakelis šalia, garnyrai – pagal skonį ir galimybes.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!