Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Nuostabūs imbieriniai sausainiai, be kurių šventinis laikotarpis tiesiog neįsivaizduojamas!
Ingredientai
- Cukrus, rudasis, jeigu turite 150 g
- Imbieras 4 arb. šaukštelis (-iai)
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Muskatas maltas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Kvietiniai miltai 600 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
- Sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukraus pudra 200 g
- Citrinos sultys 2 šaukštas (-ai)
- Pabarstukai Pagal skonį
Eiga
- Iš tiek tešlos gausime apie 4 sausainių kepimo skardas. Jeigu norite mažiau, mažinkite porcijas.
- Išplakame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą ir cukrų.
- Ištirpiname medų ir suberiame sutarkuotą imbierą, cinamoną ir muskatą. Supilame į bendrą masę.
- Taip pat supilame miltus, druską, kepimo miltelius ir viską labai gerai išmaišome.
- Suvyniojame tešlą į plėvelę ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai.
- Atšaldžius tešlą, ją iškočiojame apie pusės centimetro storumo lakštais (jeigu mėgstate minkštesnius, darykite storesnę tešlą) ir juose išspaudžiame norimas formeles.
- Kepimo indą išklojame kepimo popieriurmi, ištepame aliejumi ar sviestu ir sudedame sausainius.
- Papuošimo glajui: sumaišome 200 g cukraus pudros, 2 šaukštus citrinos sulčių ir maistinių dažų (o jei vertinate natūralumą - naudokite burokėlių sultis, kakavą), užbarstome pabarstukų.
- Skanaus:)