Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Nuostabūs imbieriniai sausainiai, be kurių šventinis laikotarpis tiesiog neįsivaizduojamas!

Ingredientai

  • Cukrus, rudasis, jeigu turite 150 g
  • Imbieras 4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Muskatas maltas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Kvietiniai miltai 600 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukraus pudra 200 g
  • Citrinos sultys 2 šaukštas (-ai)
  • Pabarstukai Pagal skonį

Eiga

  1. Iš tiek tešlos gausime apie 4 sausainių kepimo skardas. Jeigu norite mažiau, mažinkite porcijas.
  2. Išplakame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą ir cukrų.
  3. Ištirpiname medų ir suberiame sutarkuotą imbierą, cinamoną ir muskatą. Supilame į bendrą masę.
  4. Taip pat supilame miltus, druską, kepimo miltelius ir viską labai gerai išmaišome.
  5. Suvyniojame tešlą į plėvelę ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai.
  6. Atšaldžius tešlą, ją iškočiojame apie pusės centimetro storumo lakštais (jeigu mėgstate minkštesnius, darykite storesnę tešlą) ir juose išspaudžiame norimas formeles.
  7. Kepimo indą išklojame kepimo popieriurmi, ištepame aliejumi ar sviestu ir sudedame sausainius.
  8. Papuošimo glajui: sumaišome 200 g cukraus pudros, 2 šaukštus citrinos sulčių ir maistinių dažų (o jei vertinate natūralumą - naudokite burokėlių sultis, kakavą), užbarstome pabarstukų.
  9. Skanaus:)

Panašūs receptai