Karališkas obuolių pyragas

Trijų sluoksnių obuolių pyragas, kuris nustebins kiekvieną smaližių.

Trijų sluoksnių obuolių pyragas, kuris nustebins kiekvieną smaližių.

Ingredientai

Kiaušiniai 3 vnt
Sviestas 200 g
Obuoliai 6 vnt
Cukrus 200 g
Miltai 320 g
Vanilės ekstraktas Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite pusę cukraus ir plakite iki standumo.

  • 2

    Inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

  • 3

    Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, supilkite trynius, suberkite miltų mišinį ir užminkykite, kol gausis trupininė masė, panaši į šlapią smėlį.

  • 4

    Įtieskite kepimo popierių į pyrago indą (20*20 cm)

  • 5

    Nulupkite ir supjaustykite obuolius.

  • 6

    Į kepimo formą sukrėskite 2/3 tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus užpilkite išplaktus batymus. Likusią tešlos dalį sutrupinkite ir sudėkite ant baltymų.

  • 7

    Kepkite apie valandą įkaitintoje 180ºC orkaitėje. Pyragą supjaustykite tik jam atvėsus.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Morkų pyragas 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min
Cukrumi apkepti pekano riešutai 1val 30min
Obuolių pyragas su traškia riešutų plutele 15min