Karibų tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tobulo skonio tortas su kokosais

Ingredientai

  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Sviestas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Pienas Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Laimo sultys Pagal skonį
  • Kokosas Pagal skonį
  • Plakta grietinėlė Pagal skonį

Eiga

  1. Sumaišę miltus su kepimo milteliais atidėkite juos į šalį.
  2. 30 sekundžių dideliame inde elektriniu plaktuvu (mikseriu) vidutiniu greičiu plakite sviestą. Po du šaukštus vienu metu pamažu sudėkite 1,5 stiklinės cukraus plakant vidutiniu greičiu (apie 6 minutes). Plakant po vieną įmuškite kiaušinius ir suberkite laimo žieveles.
  3. Pamažu suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį, plakdami vidutiniu-mažu greičiu kol gerai išsimaišys tešla. Į masę supilkite kokoso pieną (jei neturite, galite naudoti paprastą pieną). Kepimui skirtą 25cm formą ištepkite riebalais ir supilkite bei paskirstykite tešlą tolygiai.
  4. Kepkite 160 C temperatūros orkaitėje 55-60 minučių. Patikrinti ar pyragas iškepęs galima įkišant degtuką. Jei jį ištraukus pagaliukas švarus, pyragas iškepęs (pagaliuką kišti kuo arčiau centro).
  5. Kol pyragas keps pasiruoškite sirupą. Sumaišykite likusę pusę puodelio cukraus su laimo sultimis. Masę pakaitinkite ant vidutinės kaitros, kol ištirps cukrus.
  6. Ant grotelių padėkite pyragą 10-čiai munučių, kad pravėstų. Apvertus pyragą keliose vietose apačioje ir šonuose degtuku pradurkite pyrago paviršių ir patepkite sirupu. Tuoj pat apiberkite kokosu
  7. Norint pyragą galima patiekti su plakta grietinėle, likusiu kokosu ar mėgstamais vaisiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!