Karpis drebučiuose
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Karpis Pagal skonį
- Aliejus 60 g
- Citrina 1 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Vanduo 1 l
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Paruošto karpio gabaliukus įtrinti druska, susmulkintais česnakais ir vėsiai palaikyti apie 0,5 valandos. Iš abiejų pusių gražiai apkepti aliejuje ir sudėti eilutėmis į puodą. Užpilti citrinos sultimis parūgštintu vandeniu ir virti ant silpnos kaitros apie 30 min.
- Po to karpio gabalėlius sudėti į gilų pusdubenį, užpilti atvėsintu sultiniu, kuriame virė ir palikti vėsiai, kad sustingtų. Patiekalą papuošti petražolių šakelėmis.