Keksas Mojito

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus, gaivus ir drėgnas pyragėlis "Mojito" su mėtomis ir laimo citrinomis.

Ingredientai

  • Cukrus 220 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Tirpintas sviestas 70 g
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 320 g
  • Mėtos lapeliai 3 stiklinė (-ės)
  • Citrina, geriau laimo citrina 1 vnt
  • Citrinų sultys 1 stiklinė (-ės)
  • Grietinė 150 g

Eiga

  1. Tešlai (220 g cukraus, 2 kiaušiniai, 70 g tirpinto sviesto, 2 v. š. aliejaus, 1 a. š. sodos, 1 a. š. kepimo miltelių, 320 g miltų, 3/4 st. susmulkintų mėtų lapelių,, 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės, 1/3 st. citrinos sulčių,150 g grietinės)
  2. Kiaušinius su cukrumi išplakti mikseriu 4 min. (didžiausiu mikserio greičiu). Įpilti tirpintą sviestą ir aliejų, įberti sodą, kepimo miltelius, miltus ir plakti 4 min. (mažiausiu mikserio greičiu). Įdėti susmulkintus mėtų lapelius, tarkuotą citrinos žievelę, grietinę, įpilti citrinos sultis. Viską plakti 3 min. (mažiausiu mikserio greičiu). Paruoštą tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
  3. Sirupui (1/2 st. citrinos sulčių, 1/2 st. cukraus, 4 v. š. romo) Sirupui cukrų, citrinos sultis sudėti į puodą ir pavirti kelias minutes. Į šiek tiek atvėsusį sirupą įpilti romą arba likerį.
  4. Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį keksą išimti iš kepimo formos, sulaistyti sirupu.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!