Keptas vilkešeris su ryžiais, garintomis daržovėmis ir sviesto-balto vyno padažu

  • Lapkričio 21, 2018

Kai norisi nustebinti žuvimi, verta žvilgteltį į retai sutinkamą, bet gardųjį vilkešerį Pridėjus kiek česnako, paprikos ir petražolių - greičiau nei per valandą sukursi mažą šedevrą.

Kai norisi nustebinti žuvimi, verta žvilgteltį į retai sutinkamą, bet gardųjį vilkešerį Pridėjus kiek česnako, paprikos ir petražolių - greičiau nei per valandą sukursi mažą šedevrą.

Ingredientai

Vilkešeris 600 g
Druska 15 g
Pipirai 2 g
Aliejus 15 g
Druska (čimičiuri padažui) 1 pagal skonį
Petražolės (čimičiuri padažui) 20 g
Česnakas (čimičiuri padažui) 10 g
Žalia paprika (čimičiuri padažui) 20 g
Svietas (įdarui) 30 g
Česnako skiltelė (įdarui) 1 vnt
Šviežia kalendra (įdarui) 5 g
Druska įdarui 3 g
Pipirai (įdarui) 2 g
Citrina (kepimui) 50 g
Sausas baltas vynas (kepimui) 150 g
  • 1

    Išvalytą žuvį barstome druska, pipirais, alyvuogių aliejumis. Paliekame 10-15 min.

  • 2

    Įdaras žuviai: imame sviestą, druską, pipirų kalendros, šviežią česnako skiltelę ir viską suminkome į ritinėlį.

  • 3

    Kepimas: į kepimo indą dedame žuvį bei ją įdarome paruoštu įdaru. Ant viršaus uždedame citrinos skilteles. Užpilame sausu baltu vynu.Kepame 20-25 min, 170 °C.

  • 4

    Čimičiuri padažas: sukapojame petražoles, česnaką, žalią papriką. Viska sumaišome, užpilame aliejumi, skaniname druska.

  • 5

    Iškepta žuvis patiekiama su ryžiais, garintomis daržovėmis ir sviesto-balto vyno padažu bei žaliuoju "čimačiuri".

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Kepta lašiša 30min
Žuvies kotletai 5min
Žuvis su daržovėmis 15min
Troškinta žuvis su daržovėmis 15min
Greitai paruošiama menkė 15min