Keptas viščiukas su citrina, baziliku ir saldžiosiomis bulvėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ieškote lengvai paruošiamo, bet gardaus recepto, kuris nudžiugintų jūsų šeimą arba nustebintų draugus? Siūlome jums šį puikų kepto viščiuko receptą.

Ingredientai

  • Viščiukas 1 kg
  • Vynas baltas 100 ml
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Citrina 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Perpjaukite vieną citriną per pusę ir abi puses įkiškite į viščiuko vidų. Ištrinkite viščiuką druska, pipirais.
  3. Viščiuką įdėkite į kepimui skirtą indą. Supilkite vyną.
  4. Kepkite viščiuką apie 30 minučių.
  5. Į kepimo indą sudėkite saldžiąsias bulves, česnako skilteles, citrinos griežinėlius. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite dar 20 minučių.
  6. Suberkite baziliko lapelius. Saldžiąsias bulves pamaišykite. Kepkite dar 20 minučių

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!