Keptas viščiukas su citrina, baziliku ir saldžiosiomis bulvėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ieškote lengvai paruošiamo, bet gardaus recepto, kuris nudžiugintų jūsų šeimą arba nustebintų draugus? Siūlome jums šį puikų kepto viščiuko receptą.
Ingredientai
- Viščiukas 1 kg
- Vynas baltas 100 ml
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Citrina 2 vnt
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Bazilikas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Perpjaukite vieną citriną per pusę ir abi puses įkiškite į viščiuko vidų. Ištrinkite viščiuką druska, pipirais.
- Viščiuką įdėkite į kepimui skirtą indą. Supilkite vyną.
- Kepkite viščiuką apie 30 minučių.
- Į kepimo indą sudėkite saldžiąsias bulves, česnako skilteles, citrinos griežinėlius. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite dar 20 minučių.
- Suberkite baziliko lapelius. Saldžiąsias bulves pamaišykite. Kepkite dar 20 minučių