Kūčių barščiai su ausytėmis

Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 19, 2013
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Daržovių Sultinys 2 l
  • Virti burokėliai Pagal skonį
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Džiuvesėliai 150 g
  • Krakmolas 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinos rūgštis 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį
  • Džiovinti grybai 20 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Malti džiuvesėliai 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Į išvirtą ir perkoštą daržovių sultinį sudėti stambia trintuve trintus virtus burokėlius, duonos džiūvėsėlius ir palaikyti pusę valandos, kad barščiai įgytų rūgštoką duonos skonį.
  2. Tada juos perkošti per sietelį, pasūdyti, pakaitinti iki virimo, suberti cukrų, supilti citrinos sultis (rūgštį) ir šaltame vandenyje išleistą krakmolą.
  3. Sultinys būna rūgštoko skonio, tirštokas. Juo užpilti atskirai išvirtas ausytes.
  4. AUSYTĖMS: Iš miltų, kiaušinio, druskos ir vandens užminkyti kietą tešlą. Plonai iškočiotą lakštą supjaustyti 3x3 cm dydžio kvadratėliais.
  5. Ant jų uždėti paruošto įdaro ir daryti ausytes: suspaudus tešlos kvadratėlių kraštus suformuoti trikampį, po to sujungti suspaudžiant priešingus trikampio kampus. Ausytes sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti apie 3 min.
  6. Ausyčių įdarui džiovintus baravykus gerai nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir pamirkyti apie 4 val.
  7. Po to pasūdytame vandenyje išvirti, atvėsinti ir smulkiai sukapoti ar sumalti mėsmale. Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais ir kartu su grybų mase pakepinti aliejuje.
  8. Svogūnams suminkštėjus, sudėti džiūvėsėlius, pasūdyti, pagardinti pipirais, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
  9. Tada formuoti riešuto dydžio kamuoliukus.
  10. Barščiai su ausytėmis ne tik skani, bet ir puošni sriuba. Verdant ją ne pasninko metu, ausyčių įdarui galima naudoti maltą virtą mėsą, kuriai pagardinti tiktų ryškesni prieskoniai, tokie, kaip bazilikas, gelsvė, mairūnas.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!