Kūčių pudingas su medumi ir džiovintais vaisiais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingas, tradicinis, Lietuvos aukštaičių mėgiamas Kūčių stalo valgis.

Ingredientai

  • Perlinės Kruopos 250 g
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • Džiovinti abrikosai 1 stiklinė (-ės)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Perlines kruopas užpilti šaltu vandeniu ir leisti pastovėti per naktį ar bent 3 valandoms.
  2. Po to pavirinti apie 20 minučių.
  3. Išvirusias perlines kruopas nusunkti ir perplauti šaltu vandeniu.
  4. Nuplauti razinas su abrikosais, abrikosus susmulkinti.
  5. Ištirpinti medų, įberti šiek tiek druskos, užpilti ant vaisių ir išmaišyti. Leisti jam pastovėti, kad džiovinti vaisiai kiek pabrinktų.
  6. Mišinį užpilti ant kruopų, išmaišyti. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!