Kviečių, riešutų, aguonų ir razinų pagardas

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Pagardas, pudingas ar kremas, kaip bepavadinsi, taip nepagadinsi! Lietuviškas tradicinis (kiek patobulintas) Kūčių patiekalas.

Ingredientai

  • Aguonos 150 g
  • Graikiniai riešutai 150 g
  • Kviečiai 150 g
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Razinos 100 g

Eiga

  1. Kviečius užpilame vandeniu ir paliekame pernakt ar bent jau 5 valandoms, kad spėtų išbrinkti.
  2. Kitą dieną kviečius dar kiek paverdame, kad jie suminkštėtų.
  3. Aguonas užpilame vandeniu ir taip pat palaikome kokias 5 valandas, kad suminkštėtų.
  4. Aguonoms suminkštėjus nupilame vandenį ir sumalame jas.
  5. Verdančiu vandeniu užpilame razinas, palaikome 15 min.
  6. Graikinius riešutus susmulkiname ir čiut pakepiname keptuvėje.
  7. Visus ingredientus sumaišome viename dubenyje su medumi.
  8. Šis pagardas puikiai tinka pagardinti Kūčių stalo kepinus. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!