Lašiša su agurkais ir krapais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus lašišos receptas su agurkų salotomis. Lašišą kepdami stenkitės jos neperkepinti, kad ji išliktų sultinga.

Ingredientai

  • Lašišos filė 4 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Agurkai 1 vnt
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnų laiškai 2 vnt
  • Krapai 2 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 3 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 2 vnt
  • Cukrus Pagal skonį
  • Ciberžolė Pagal skonį

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinti iki 230º C.
  2. Į kepimo formą supilkite aliejų. Lašišos gabalus apibarstykite druska ir pipirais, ciberžole, galite įlašinti šiek tiek citrinos sulčių ir grietinėlės ir dėkite į kepimo indą oda į viršų. Kepkite karštoje orkaitėje 2 minutes. Apverskite ir dar kepkite 6 – 7 min.
  3. Agurką nulupkite ir susmulkinkite riekėmis. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite agurkus ir supjaustytus svogūnų laiškus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 2 – 3 min. Suberkite krapus, supilkite grietinėlę, citrinos sultis ir įberkite cukrų. Gerai permaišykite ir nuimkite nuo viryklės. Patiekite žuvį su agurkais ir padažu.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!