Mažieji briuselio kopūstai su pančeta

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Mažieji briuselio kopūstai kepinti su pančeta - puikus garnyras, tinkantis prie įvairių patiekalų. Pančeta – susukta vytinta kiaulienos šoninė, minkštesnė ir sultingesnė negu įprasta šoninė.

Ingredientai

  • Briuselio kopūstai 200 g
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Pančeta 150 g
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Vištienos sultinys 50 ml

Eiga

  1. Sudėkite briuselio kopūstus į puodą su verdančiu vandeniu. Pavirinkite 5 minutes. Po to briuselio kopūstus nusausinkite.
  2. Supilkite aliejų į keptuvę, sudėkite pančetą (arba tiesiog paprastą šoninę), sudėkite česnaką, kiek pakepinkite kelias minutes, tuomet sudėkite briuselio kopūstų. Kaitinkite tol, kol pradės kiek ruduoti, apie 6 minutes.
  3. Apibarstykite norimais prieskoniais.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!