Medaus tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Medaus tortas

Ingredientai

  • Medus 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Sviestas 200 g
  • Kvietiniai miltai 5 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Grietinė 1 l
  • Cukraus pudra Pagal skonį
  • Citrinų sultys Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir apie 15 minučių vis pamaišydami kaitiname ant garų. Baigiant kaitinti dedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius.Masei ataušus supilame miltus ir gerai išmaišome, išminkome. Tešlą paliekame šaldytuve apie 1,5 val. Tada ją išskirstome į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus. Iš tešlos likučių iškepamas lakštas kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Kremui grietinę išsukame su mikseriu, suberiame cukraus pudrą ir plakdami po mažu supilame citrinos sultis.
  2. Pertepame tešlos lakštus, aptepame viršų ir šonus, dekoruodami apibarstome trupiniais ir papuošiame. Palikyti šaltai kol sustings. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!