Medaus tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tradicinis tortas

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Soda 1.5 vnt
  • Miltai 640 g
  • Grietinė 1 l
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Uogienė Pagal skonį
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį

Eiga

  1. Sviestą (margariną) išsukti iki purumo. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir įsukti į suminkštintą sviestą.
  2. Nedideliame emaliuotame inde ant silpnos kaitros pakaitinti medų, į jį suberti sodą ir, pastoviai maišant mediniu šaukštu šildyti, kol medus pasidarys norimos spalvos (tamsiai rusvas). Medaus masę supilti į išsuktą sviesto - kiaušinių masę.
  3. Į ją įsijoti miltus, viską gerai išmaišyti ir palikti 1 val. vėsiai. Tešlą padalinti į 6 lygias dalis, kurias iškočiojus vienodo storio lakštais kepti iki 200⁰ C įkaitintoje orkaitėje. Lakštus atvėsinti. Medaus torto lakštus galima išsikepti iš anksto, net prieš 1-2 savaites.
  4. Iš atvėsintų lakštų aštriu peiliu, panaudojant šabloną, išpjauti šešis vienodo dydžio apskritimus. Juos pertepti plaktos grietinės kremu, ant jo uždedant rūgščios uogienės, kapotų riešutų. Šonus ir viršų puošti skrudintais trupiniais, riešutais, spanguolėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!