Meduolinė eglutė

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ingredientai

  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Tirpintas sviestas 100 g
  • Cukraus pudra 100 g
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Imbieras Pagal skonį
  • Kardamonas Pagal skonį
  • Muškatas Pagal skonį
  • Cinamonas Pagal skonį

Eiga

  1. Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pastatyti į šaldytuvą 1-1,5 val.
  2. Iš tešlos iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštą. Išspausti skirtingo dydžio šešiakampes žvaigždes. Kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
  3. Sausainius - žvaigždes sutepti baltu tirpintu šokoladu arba glajumi.
  4. Palikti (geriausiai per naktį), kad šokoladas ar glajus sustingtų.
  5. Paruoštas žvaigždes, mažėjančia tvarka dėti vieną ant kitos, sulipdant ištirpintu baltu šokoladu arba glajumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!