Meduolinė eglutė
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Ingredientai
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Tirpintas sviestas 100 g
- Cukraus pudra 100 g
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Imbieras Pagal skonį
- Kardamonas Pagal skonį
- Muškatas Pagal skonį
- Cinamonas Pagal skonį
Eiga
- Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pastatyti į šaldytuvą 1-1,5 val.
- Iš tešlos iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštą. Išspausti skirtingo dydžio šešiakampes žvaigždes. Kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
- Sausainius - žvaigždes sutepti baltu tirpintu šokoladu arba glajumi.
- Palikti (geriausiai per naktį), kad šokoladas ar glajus sustingtų.
- Paruoštas žvaigždes, mažėjančia tvarka dėti vieną ant kitos, sulipdant ištirpintu baltu šokoladu arba glajumi.