Mėsos pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Sudėtingumas:
Vidutinis
Porcijos:
3 porcijos
Paruošimo laikas:
30min

Ingredientai

  • Miltai 400 g
  • Grietinė 130 ml
  • Sviestas 130 g
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Varškė 200 g
  • Grietinė 100 g
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Faršas 400 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Konservuoti pomidorai 400 g

Eiga

  1. Sviestą sutarkuoti burokine tarka, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska. Grietinę sumaišyti su 1 kiaušinio tryniu, supilti į sviesto - miltų mišinį, išminkyti tešlą. Tešlą pastatyti į šaldytuvą.
  2. Kol tešla šaldytuve, paruošiami įdarai.Mėsos įdarui susmulkintą svogūną ir česnaką apkepti aliejuje, įdėti mėsos faršą. Į apkepintą mėsą sudėti supjaustytus konservuotus pomidorus, druską, pipirus, prieskonius. Troškinti, kol išgaruos skystis.
  3. Varškės įdarui sutarkuoti fermentinį sūrį, sumaišyti su varške, grietine.
  4. Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinti į dvi dalis: 3/4 tešlos palikti pyrago apačiai, 1/4 - viršui.
  5. Pyrago apačiai skirtą tešlą iškočioti, iškloti kepimo formos dugną ir šonus, subadyti šakute. Pirmiausiai sudėti varškės įdarą, po to - mėsos. Ant viršaus uždėti iškočiotą likusią tešlą, sutepti 1 kiaušinio trynio plakiniu. Štai čia aš ir panaudojau naująjį Tupperware „prietaisą“ – iš tešlos lakšto padariau „tinklelį“. Kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.

Panašūs receptai