Midus

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Medus 4 l
  • Vanduo 20 l
  • Apyniai 200 g
  • Mielės 20 g
  • Duona Pagal skonį

Eiga

  1. Medų ištirpinti vandenyje. Pusę šio skysčio (apie 10 1) perkošti per tankią medžiagą supilti jį į didelį puodą ir atžymėti. Po to supilti ir likusį skystį. Virinti, kol vandens nugaruoja iki pirmos atžymos, t.y. nuverda pusė naudoto skysčio
  2. . Tada vėl pripilti 10 l šalto vandens, sudėti apynius ir dar kartą virti iki nugaruoja skystis iki atžymos. Antrą kartą nuvirtą skystį perpilti į kitą indą, atvėsinti iki 25°C temperatūros, sudėti ant duonos plutos užteptas mieles ir palikti iki pradės rūgti (apie 1 - 2 savaites).
  3. rūgti skystį nukošti, supilti į ąžuolinę statinaitę, sandariai užkimšti ir brandinti. Laikyti šaltoje patalpoje. Midus subręsta per 6 - 10 metų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!