Mielinių bandelių pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 8, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Mums šios bandelės pačios skaniausios, paprastos, bet ne prastos :)

Ingredientai

  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Mielės 50 g
  • Margarinas 200 g
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Miltai 8 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 100 g
  • Cinamonas 2 šaukštas (-ai)
  • Aguonos 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Mieles apibarstyti šaukštu cukraus ir trinti, kol mielės suskystės (aš įpyliau šaukštą šilto vandens, kad šį procesą pagreitinti).
  2. Supilti šiltą (ne karštą!!!) pieną, įmaišyti išplaktus kiaušinius, suberti likusį cukrų. Maišant po truputį pilti lydytą sviestą (žiūrėkite, kad nebūtų irgi karštas!) ir berti miltus. Kai tešla sutirštės, maišyti nebe šaukštu, o minkyti rankomis. Gatava tešla turi būti vienalytė ir elastinga. Gali šiek tiek atrodyti kad dar trūksta miltų, bet geriau nepadauginti, bus kietos bandelės. Suspaudžiame tešla į gumulą, apdengiame ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
  3. Pakilusią tešlą vel išminkyti, padėti ant miltais pabarstytos lentos (aš mieliau dirbu ant aliejumi patepto stalo). Iškočiojame 0,5 cm storio stačiakampį.
  4. Visą tešlos paviršių patepame lydytų sviestu (negailime). Vieną gabalą tešlos apibėriau cinamono ir cukraus mišiniu. Kitą- aguonomis ir cukriuku. Lakštus susukame į vyniotinį ir supjaustome 5 cm storio griežinėliais.
  5. Juos išdėliojame ant paruoštos skardos. Aš kepiau torto formose, gerai jas ištepiau riebalais. Neprigrūskite per daug tankiai ritinėlių, nes jie kils ir pūsis.
  6. Palaikome skardoje, kad kiek pakiltų. Tada patepame plaktu kiaušiniu ir šauname į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!