Minkštas meduolis

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Skanutėlis, minkštutėlis meduolinis pyragėlis.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 4 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Džiuvesėliai Pagal skonį

Eiga

  1. Pirmiausiai paruošiame deginto cukraus tirpalą: sausoje keptuvėje kaitiname cukrų, kol jis patamsėja. Po to įpilame 0,5 stiklinės vandens ir mediniu šaukštu ant silpnos kaitros maišome, kol ištirpsta cukraus karamelė.
  2. Į deginto cukraus skystimą sudedame medų, cukrų, sviestą bei prieskonius ir užviriname. Trynius išsukame su grietine, suberiame sodą ir supilame į atvėsintą medaus ir prieskonių masę. Viską gerai išmaišome, sukant įsijojame miltus.
  3. Meduolio tešlą, kuri turi būti grietinės tirštumo, pilame į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą arba kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame nekarštoje, 120°C temperatūros orkaitėje 30-40 min. Atvėsiname skardoje.
  4. Patiekdami papuošiame meduolį miltiniu cukrumi ir supjaustome nestambiais rombeliais arba kvadratėliais.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!