Moliūgo ir varškės apkepas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Pasakiško skonio varškės apkepas!

Ingredientai

  • Varškė 1 kg
  • Moliūgas 700 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Manai 8 šaukštas (-ai)
  • Cukraus 6 šaukštas (-ai)
  • Razinos 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Apelsino žievelė 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Ištiesiame kepimo skardą popieriumi ar folija ir patepame sviestu ar įpilame aliejaus, įdedame pasikepinti moliūgui apie gerą pusvalandį, kol moliūgas taps minkštutis, arba galime tai padaryti keptuvėje.
  2. Suminkštėjusį moliūgą reikia grūstuvu sutrinti iki purios masės, įplakti į jį kiaušinius (2), manus (pusę), cukraus (pusę) ir žiupsnelį druskos.
  3. Varškę taip pat išplakame su likusiais kitais 2 kiaušiniais, įpilame cukraus, į maišome likusias kruopas, vanilę, sutarkuotą apelsino žievelę, čiut druskos, įdedame vandenyje išmirkytas razinas.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu, išklojame kepimo popieriumi ar folija ir liejame pirmiausia pusę moliūgo masės, po to dedame varškę ir vėl pilamę likusią moliūgo masę. Tokiu būdu apkepas gausis margas viduje, jeigu norite galite viską sumaišyti ir iškart.
  5. Apkepą kepame apie valandą 180 laipsnių orkaitėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!