Naminiai triufeliai su pistacijų riešutais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2017
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardūs naminiai triufeliai

Ingredientai

  • Riebi grietinėlė 4 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 70 g
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Romas 4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Šokoladas 400 g
  • Šokoladas apvoliojimui 150 g
  • Pistacijos 70 g

Eiga

  1. Sumaišykite šokoladą, ištirpintą sviestą ir 3 šaukštus grietinėlės. Virkite ant mažos ugnies, nuolatos maišydami, kol šokoladas ištirps (apie 10 minučių).
  2. Nuimkite nuo ugnies. Po truputį supilkite pusę karšto mišinio į suplaktą kiaušinio trynį. Supilkite gautą mišinį atgal. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolatos maišydami, apie 2 minutes arba kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite maišydami romą arba brendį. Perpilkite šokolado mišinį į nedidelį dubenį.
  3. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai arba kol mišinys bus kambario temperatūros, retkarčiais pamaišykite.
  4. Plakite atvėsintą šokolado mišinį elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu apie 2 minutes arba kol pasidarys purus.
  5. Padėkite į šaldytuvą 15 minučių arba kol mišinys pasidarys standus. Apvaliu šaukšteliu sudėkite mišinio gabaliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Padėkite į šaldytuvą dar 30 minučių. Rankomis suformuokite apvalius rutuliukus - dirbkite greitai, kad triufeliai nepasidarytų per minkšti.
  7. Dvigubame puode (jei tokio neturite - pasinaudokite paprastu puode ir dubenėliu) užvirkite vandenį. Nuimkite nuo ugnies.
  8. Virš verdančio vandens esančiame antrame puodo aukštyje arba dubenėlyje sudėkite šokoladą, įsitikinkite, kad dubenėlio dugnas nesiekia vandens.
  9. Šokoladą ištirpinkite pastoviai maišydami. Po vieną sumeskite triufelius į tirpintą šokoladą; didele šakute apverskite triufelius, kad jie pasidengtų šokoladu.
  10. Šakute išimkite triufelius, pertraukdami šakute puodo kraštą. Perdėkite triufelius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  11. Leiskite pamirkytiems triufeliams nudžiūti ir viršutiniam šokolado sluoksniui sukietėti. Jei šokoladas pradeda kietėti, pakaitinkite vandenį. Maišykite, kol tirpintas šokoladas vėl bus reikiamo tirštumo. Tada antrą kartą pamirkykite šokolade ir apvoliokite susmulkintose pistacijų riešutuose.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!