Naminis plovas

  • 2val
  • 10+ porcijos

Pradžiuginkite savo šeimyną skaniu naminiu plovu. Kviečiame Jus išbandyti šį receptą!

Pradžiuginkite savo šeimyną skaniu naminiu plovu. Kviečiame Jus išbandyti šį receptą!

Ingredientai

Kiaulienos sprandinė 1 kg
Svogūnai 0.8 kg
Morkos 0.8 kg
Aliejus 200 ml
Česnakas 3 vnt
Čili pipirai 2 vnt
Juodieji pipirai 5 g
Paprikos milteliai 5 g
Prieskoniai uzbekiškam plovui 5 g
Druska 10 g
Ryžiai "Uncle Ben's" 500 g
  • 1

    Kiaulienos sprandinę supjaustome gabalėliais 2*2 cm. Barstome prieskoniais, sudedame žiedais pjaustytus svogūnus (2 vnt) ir marinuojame 6 val.

  • 2

    Į maksimaliai įkaitintą špižinį troškintuvą (ne mažesnį kaip 4 ltr) pilame aliejų, dedame kiaulienos sprandinę (nurinkus nuo jos marinavimui skirtus svogūnus) ir gerai apskrudiname.

  • 3

    Dedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, česnako 3 pilnas galvutes (juos skiltelėmis skirstyti nereikia, tik nupjauname šakneles) ir smulkintus čili pipiriukus.

  • 4

    Nuolat maišant pakepiname apie 2 - 4 min. Toliau dedame smulkiais šiaudeliais pjaustytas morkas, visus prieskonius ir dar kepiname, viską nuolat maišant apie 10 min.

  • 5

    Ryžius verdame 10 min., gerai nusausiname ir sudedame palaipsniui į troškintuvą.

  • 6

    Atsargiai permaišius, sumažinama kaitra iki minimumo, troškintuvas sandariai uždengiamas. Taip plovas paliekamas brandintis apie 30 min.

Rekomendacijos jums: