Nekeptas citrininis sausainių tortas su maskarpone

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Smaguriams tikrai patiks šis ypač lengvai ir greitai paruošiamas, gaivus, nekeptas citrininis sausainių tortas su maskarpone. Paprasčiau nebūna.

Ingredientai

  • Sausainiai 300 g
  • Sviestas 150 g
  • Maskarponė 500 g
  • Citrinų sultys 5 šaukštas (-ai)
  • Citrinos žievelė 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 200 ml
  • Želatina 20 g
  • Cukrus 200 g

Eiga

  1. Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame 1 val., kad išbrinktų.
  2. Sausainius sutrupiname rankomis arba elektriniu smulkintuvu.
  3. Sviestą išlydome ir sumaišome su jau susmulkintais sausainiais. Gauta mase išklojame apvalią torto kepimo formą su nuimamais kraštais.
  4. Želatiną pakaitiname ant viryklės, tačiau neužviriname. Tuomet būtina ją atvėsinti.
  5. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir tarkuotas citrinos žieveles. Supilame atvėsusią želatiną ir vėl gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  6. Paruoštą masę su maskarpone tepame ant sausainių trupinių.
  7. Galima papuošti šokolado drožlėmis, lydytu šokoladu, spalvotais pabarstukais ar šilauogėmis.
  8. Dedame į šaldytuvą 4 val., kad sustingtų.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai