Obuolių sūris

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kvepiantis rudeniu ir be galo gardus obuolių sūris.

Ingredientai

  • Obuoliai 3 kg
  • Cukrus 600 g
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti, užpilti cukrumi ir palikti stovėti per naktį;
  2. Susidariusį skystį supilti į puodą ir kaitinti tol, kol liks tik pusė kiekio;
  3. Sudėti obuolius į verdantį sirupą, įberti cinamono. Maišyti nereikia, tačiau svarbus vis patikrinti ar vis dar yra sirupo;
  4. Kai sirupo liks visai nedaug, ugnį sumažinti ir pradėti maišyti mediniu šaukštu; Maišyti ~ 60 min.
  5. Obuolių masė paruošta tada, kai perbraukus mediniu šaukštu lieka griovelis;
  6. Karštą obuolių masę sukrėsti į šaltu vandeniu paskalautą ir išgręžtą sūrmaišį, užriškite ir paslėkite. Slėgti galite tarp medinių pjaustymo lentučių ar kepimo skardų ant viršaus uždėjus sunkų svarelį;
  7. Sūrį slėgti reikia apie 24 val. Tada išimkite iš sūrmaišio ir palikite 5-6 dienas sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje sūrį džiūti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!