Orkaitėje užkepti batatai

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Orkaitėje užkepti batatai (kitaip - saldžiosios bulvės) su keptais avinžirniais arba portobelu grybu puikiai tinka užkandžiams. Patiekiant su gaiviomis salotomis gali būti ir puikūs pietūs ar netgi vakarienė. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Batatai 3 vnt
  • Portobelo grybas 1 vnt
  • Mung sojų pupelių daigai 80 g
  • Virti avinžirniai 100 g
  • Juodosios alyvuogės 50 g
  • Tarkuotas kietasis sūris 30 g
  • Paprika 0.3 vnt
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Su šiurkščia kempinėle ar daržovių šveistuku nuplauname batatus, nes kepsime su odele. Supjaustome maždaug 1 cm storio riekelėmis, patepame aliejumi, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašauname į orkaitę su 200 laipsnių temperatūra 15 min.
  2. Susipjaustome portobelo grybą ir pakepame kartu su sojų pupelių daigais su šlakelių aliejaus bei sojos padažu, kol gražiai apskrunda.
  3. Virtus avinžirnius, smulkintas juodas alyvuoges ir papriką taip pat pakepame su šiek tiek aliejaus ir sojos padažu.
  4. Kai batatai iškepa, ant vienų dedame portobelo grybą, apkeptą su sojų daigais, ir pabarstome sūriu, ant kitų dedame keptus avinžirnius su alyvuogėmis ir paprika, taip pat užberiame sūrio. Pašauname į orkaitę kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.
  5. Prie užkeptų batatų siūlome pasigaminti gaivias salotas. Skanaus!

Panašūs receptai