„panna cotta“ su serbentų žele
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Grietinėlė 200 ml
- Pienas 100 ml
- Cukrus 80 g
- Želė 1 vnt
- Vanilė Pagal skonį
Eiga
- Želatiną užpilti šaltu vandeniu, palikti kol išbrinks. Grietinėlę, pieną, cukrų bei vanilę pakaitinti iki užvirimo. Nuimti nuo ugnies, sudėti želatiną, išmaišyti, kad ištirptų. Supilstyti į stiklines ar taures.
- Palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dėti į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
- Želė paruošti kaip nurodyta ant pakelio. Įpilti sultis ar uogienę ir gerai išmaišyti.
- Kai panna cotta sustingsta ant jos supilti paruoštą ir pravėsusią želė.
- Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.