Paštetas tešloje

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingo pašteto gaminimo būdas. Paštetas kepamas tešloje. Paštetas iškepa labai gardus, skanus. Puikiai tinka šventiniam stalui.

Ingredientai

  • Kepenėlės 250 g
  • Neriebi kiauliena 200 g
  • Lašinukai 100 g
  • Brendis 50 g
  • Muškato riešutas 1 vnt
  • Šoninė rūkyta Pagal skonį
  • Grietinė 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Bemielė sluoksniuota tešla 1 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Kepenėles ir kiaulieną sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, išmaišykite.
  2. Įpilkite brendžio, įdėkite smulkiai pjaustytus lašinukus, gerai išmaišykite, pagardinkite prieskoniais.
  3. Tešlą atšildykite, iškočiokite. Formą patepkite sviestu, išklokite plonais šoninės griežinėliais.
  4. Į tešlos vidurį dėkite paruoštą faršą, suvyniokite, sulipinkite kraštus.
  5. Vidurį įpjaukite. Į skylę įstatykite susuktą pergamentinio popieriaus tūtelę-bus kaminas garui išeiti. Tešlos viršų aptepkite kiaušinio tryniu.
  6. Formą su paštetu pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 30-40 min. Paštetą dar 15 min. palikite išjungtoje orkaitėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!