Pavasario sriuba (printanier)
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Dietiška daržovių sriuba
Ingredientai
- Salierai 1 vnt
- Petražolės 1 g
- Morkos 3 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Salierai Pagal skonį
- Šparaginės pupelės 100 g
- Ropė 1 vnt
- Konservuoti žirneliai 100 g
- Lauro lapai 1 vnt
- Kvapieji pipirai 3 vnt
- Juodieji pipirai 6 vnt
- Vanduo 2 l
Eiga
- Iš saliero gumbo, petražolės šaknies, morkų, svogūno, česnako, saliero stiebų, šparaginių pupelių ir prieskonių išvirti sultinį. Pasūdyti.
- Nedideliame sultinio kiekyje 10 minučių patroškinti susmulkintas morkas, ropę, šparagines pupeles, saliero stiebą ir saują žaliųjų žirnelių. Suberti į sultinį.
- Patiekti su skrudinta baltos duonos ar batono riekele.