Pica "saulutė"

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Pica "saulutė".

Ingredientai

  • Vanduo 100 ml
  • Pienas 100 ml
  • Sausos mielės 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Aliejus 50 ml
  • Miltai 400 g

Eiga

  1. Į skysčius (šiltą vandenį ir pieną) suberti mieles ir cukrų. Išmaišyti ir palikti pastovėti. Kai mielės pradės "burbuliuoti", sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai maždaug valandai, kad tešla pakiltų dvigubai.
  2. Pakilusią tešlą padalinti į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į maždaug 20-24 cm dydžio paplotėlį - picos pagrindą. Pagrindą sutepti pomidorų padažu, sudėti norimus produktus, apibarstyti tarkuotu sūriu. Pagrindo viduriuką palikti be įdaro. Tešlą pagrindo centre peiliu padalinti į aštuonias dalis, gautus trikampėlius užlenkti ant įdaro ir prispausti prie pagrindo.
  3. Picą kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol pica pakils ir gražiai apskrus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!