Panna Cotta su kava

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Superinis itališkas desertas, tinka patiekti su vaisiais. Gaminimo prncipas visai nesunkus, tiesiog reikia grietinėlę pakaitinti su želatina pridėjus įvairių priedų: kavos, vanilės, citrusinių vaisių žievelių ir pan. Viskas supilstoma į formeles ar stiklines, patiekiama su vaisių ar uogų padažais, šviežiais vaisiais, aplietu šokoladu.

Ingredientai

  • Cukraus pudra 45 g
  • Želatina 2 šaukštas (-ai)
  • Stipri kava 200 ml
  • Riebi grietinėlė 180 ml
  • Vanilės lazdelė 1 vnt
  • Vanduo 110 ml

Eiga

  1. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu. Ištirpinkite kartu su cukrumi ir cukraus pudra.
  2. Dalį želatinos įmaišykite į kavos skystimą, o kitą - grietinėlės.
  3. Grietinėlę prieš tai šiek tiek pakaitinkite ant silpnos ugnies kartu su vanilės lazdele, nuėmus nuo ugnies vanilę išimkite.
  4. Į indelius pilkite abu mišinius: kavos ir grietinėlės sluoksniuodami. Įpilant vieną sluoksnį, reikia palaikyti šaldytuve, kol sustingsta, tik tada pilti kitą ir t.t. kol supilami visi sluoksniai.

Panašūs receptai