Pomidorų ir pankolių baltoji duona

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 15, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paprastoji baltoji duona, pagardinta pankoliais ir pomidorais - puikus iškylų ar šventinės duonos receptas. O patį duonos receptą galite naudoti norėdami išsikepti ir paprastą duoną, visuomet galite eksperimentuoti ir į duoną įmaišyti riešutų ar apibarstyti sezamo sėklomis. Receptas universalus, todėl kiekvienas gali įdėti kokį sau patinkantį ingredientą.

Ingredientai

  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus 8 šaukštas (-ai)
  • Rozmarinas Pagal skonį
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Pankoliai 1 vnt
  • Vyšniniai pomidoriukai 12 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pirpiras Pagal skonį
  • Miltai 500 g
  • Sausos mielės 7 g
  • Šiltas vanduo 150 ml
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Pienas 250 ml
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Gaminame duonos tešlą. Jeigu norite galite nusipirkti ir jau paruoštą šaldytą duonos tešlą. Duonos tešlai naudosime 500g miltų, šiltą vandenį, druską ir mieles. Pasiruošiame visus produktus.
  2. Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, kol suputos, supilame pieną, druską, ir viską sumaišome su miltais. Sudedame sviestą, plakame su mikseriu. Indą, į kurį dėsime tešlą, jog ji kiek pakiltų, ištepame paprastu aliejumi, reikės 3-4 šaukštų aliejaus. Sudedame tešlą ir laukiame apie valandą, kad tešla pakiltų maždaug dvigubai.
  3. Indą, į kurį dėsime tešlą, jog ji kiek pakiltų ištepame paprastu aliejumi, reikės 3-4 šaukštų. Sudedame tešlą ir laukiame apie valandą, kad tešla pakiltų maždaug dvigubai.
  4. Tešlai pakilus ją gerai išminkome. Dedame į indą, pateptą aliejumi. Suformuojame ovalą, po to dar paliekame tešlai kiek pakilti.
  5. Kuomet tešla dar kyla kitame inde susmulkiname pankolį, česnaką, supilame alyvuogių aliejų, užberiame susmulkintą rozmariną, pipirus, citrinos žievelę - šiuo mišiniu pertepame duonos riekę. Uždedame ir įsmeigiame į tešlą pomidoriukus.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
  7. Šauname keptis duoną apie 30-40 minučių iki kol duona gražiai pakils.
  8. Patarimas. Jeigu norite, jog duonos pluta būtų kiek kietesnė, traškesnė, įdėkite dudenį su vandeniu į orkaitę.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!