Prancūziški meduoliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Tai greitai ir lengvai pagaminami meduoliai, nes Jums nereikės minkyti meduolių tešlos.
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sirupas 500 ml
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Maltas imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Gvazdikėliai 4 vnt
- Smulkinti migdolai 100 g
Eiga
- Sugrūskite gvazdikėlius grūstuvėje.
- Suplakite sviestą su cukrumi.
- Sumaišykite šviesų sirupą, miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir migdolus, kad gautumėte vientisą masę, ir supilkite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus.
- Suformuokite 4 cm skersmens pailgą ritinį. Įvyniokite ritinį į plėvelę ir padėkite šaltai. Palikite per naktį, kad įgautų reikiamą skonį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Supjaustykite aštriu peiliu plonomis riekelėmis ir išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
- Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 10–12 minučių ir palikite ant kepimo skardos atvėsti.