Pupelių sriuba
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Pupelės 2 stiklinė (-ės)
- Daržovių Sultinys 2 l
- Kiaušinio trynys 3 vnt
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Pupeles užmerkti iš vakaro ir išvirti nesūdytame vandenyje. Baigiant virti, kai pupelės suminkštėja, pasūdyti. Po to jas nukošti ir pertrinti per sietelį.
- Sultinį užvirti, nusemti jo 1 stiklinę, o į likusį supilti pertrintų pupelių masę ir gerai išmaišyti.
- Keptuvėje, įkaitintame aliejuje pakepinti miltus iki gražiai parunda. Tada juos praskiesti sultiniu ir supilti į sriubą. Atskirame indelyje su druska ištrinti kiaušinio trynius ir praskiesti juos pravėsintu sultiniu. Šiuo mišiniu užbalinti pupelių sriubą, kurią dar pakaitinti iki užvirimo, tačiau nebevirinti.
- Pupelių sriubą valgyti su džiūvėsėliais.