Pyragas su varške, obuoliais ir migdolais

Nuostabus obuolių, varkės ir migdolų pyragas.

Nuostabus obuolių, varkės ir migdolų pyragas.

Ingredientai

Miltai 150 g
Kiaušiniai 2 g
Obuoliai 4 vnt
Varškė 250 g
Sviestas 120 g
Migdolai 70 g
Muskatas maltas 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Cinamonas (maltas) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Cukrus (įdarui) 80 g
Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Cukraus pudra 60 g
Vanduo 2 šaukštas (-ai)
  • 1

    Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Supjaustykite mažais gabalėliais sviestą ir maišykite su miltais, kol susiformuos masė su gumulėliais.

  • 2

    Gerai išplakite kiaušinio trynį su vandeniu. Lėtai pildami į tešlą maišykite, kol mišinys taps vientisas. Suminkykite tešlą į rutulį ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

  • 3

    Po 45min iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus ( lentelės ar stalviršio) – kad pagrindas 2-3 centimetrais būtų platesnis nei kepimo forma.

  • 4

    Sudėkite tešlą į formą – taip, kad neliktų skylių. Kraštus sulyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pakepkite pyrago pagrindą prislėgę lėkšte, kad neiškiltų. Išimkite atvėsti.

  • 5

    Iki vientisos masės sumaišykite varškę, cukraus pudrą, vieną kiaušinį ir vanilę. Supilkite į pyrago pagrindą ir išlyginkite mentele.

  • 6

    Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite dubenyje cukrų, cinamoną ir muskatą. Tolygiai išdėliokite obuolius.

  • 7

    Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie 1,15 val 180 laipsnių temperatūroje( kol tešla lengvai, gražiai apskrus)

  • 8

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Šokoladinis pyragas 15min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min