Pyragas su varške, obuoliais ir migdolais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 13, 2018
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Nuostabus obuolių, varkės ir migdolų pyragas.

Ingredientai

  • Miltai 150 g
  • Kiaušiniai 2 g
  • Obuoliai 4 vnt
  • Varškė 250 g
  • Sviestas 120 g
  • Migdolai 70 g
  • Muskatas maltas 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas (maltas) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus (įdarui) 80 g
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukraus pudra 60 g
  • Vanduo 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Supjaustykite mažais gabalėliais sviestą ir maišykite su miltais, kol susiformuos masė su gumulėliais.
  2. Gerai išplakite kiaušinio trynį su vandeniu. Lėtai pildami į tešlą maišykite, kol mišinys taps vientisas. Suminkykite tešlą į rutulį ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
  3. Po 45min iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus ( lentelės ar stalviršio) – kad pagrindas 2-3 centimetrais būtų platesnis nei kepimo forma.
  4. Sudėkite tešlą į formą – taip, kad neliktų skylių. Kraštus sulyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pakepkite pyrago pagrindą prislėgę lėkšte, kad neiškiltų. Išimkite atvėsti.
  5. Iki vientisos masės sumaišykite varškę, cukraus pudrą, vieną kiaušinį ir vanilę. Supilkite į pyrago pagrindą ir išlyginkite mentele.
  6. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite dubenyje cukrų, cinamoną ir muskatą. Tolygiai išdėliokite obuolius.
  7. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie 1,15 val 180 laipsnių temperatūroje( kol tešla lengvai, gražiai apskrus)
  8. Skanaus!

Panašūs receptai