Kiaušiniai

Kas pirmiausia šauna į galvą pagalvojus apie kiaušinius? Bent jau mums – gardūs pusryčiai ir, aišku, Velykos!

Itin maistingi ir daug kur naudojami kiaušiniai turi savyje daug vitaminų, mineralų, riebalų ir baltymų. Jie itin sotūs. Ne per seniausiai visur buvo diskutuojama dėl kiaušinių naudingumo sveikatai ir vienu metu jie buvo labai peikiami ir siūloma jų nevalgyti, tačiau po to, atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad ne viskas yra visiškai taip ir kiaušiniai buvo reabilituoti. Todėl galime valgyti juos į sveikatą.

Kiaušinius galime virti, kepti neišplaktus ir išplaktus, patiekti kaip atskirą patiekalą, paruošti užkandžius. Tai - viena svarbiausių kitų patiekalų sudedamųjų dalių - įvairiausių pyragų, pyragaičių, tortų, ir tt. Taip pat jie dažnai naudojami įvairiausiose salotose kaip vienas iš svarbių arba kartais netgi svarbiausių ingredientų.

Ir, aišku, pusryčiai! Šimtai rūšių įvairiausių kiaušinienių, omletų, suflė, virtų, keptų, įdarytų kiaušinių. O ką jau kalbėti apie žymiuosius ir pastaruoju metu taip išpopuliarėjusios ir be proto madingus Benedikto (arba be lukšto virtus) kiaušinius – ar mokate juos skaniai pagaminti? Jeigu ne – pamokysime.

Kiaušiniai ir kiaušinių patiekalai yra neatskiriama pavasario šventės – Velykų – dalis. Joms marginame kiaušinius ir ruošiame įvairiausius patiekalus iš kiaušinių – salotas, įdarytus kiaušinius, įvairiausius užkandžius. O ypatingai sukame galvą po Velykų – ką gi daryti su tais visais likusiais gražiais margučiais?

Kad nepritrūktų idėjų, ką pagaminti iš kiaušinių, čia rasite patiekalus, kurių pagrindinis ingredientas yra būtent jo didenybė kiaušinis.

Rūšiuoti:
Filtruoti