Rutulėlių meduolis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Miltai Pagal skonį
  • Medus 100 g
  • Sviestas 100 g
  • Soda 1 vnt
  • Prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Šilauogės Pagal skonį

Eiga

  1. Dubenyje išsukami riebalai iki purumo, atskirai išsukamas su cukrumi kiaušinio trynys, grietinė, sumaišyta su soda.
  2. Po to viskas sumaišoma, supilamas ištirpintas )jei sukietėjęs) ir iki norimos spalvos padegintas (parudintas) medus.
  3. Po to viskas sumaišoma, supilamas ištirpintas )jei sukietėjęs) ir iki norimos spalvos padegintas (parudintas) medus.
  4. Iš jos daromi graikinio riešuto dydžio rutuliukai (iš receptūroje nurodytos normos išeina apie 50 vnt.).
  5. Rutulėlių meduoliui kepti geriausiai tinka apvali torto forma. Ji išklojama kepimo popieriumi ir ant jos sudedami suformuoti rutuliukai.
  6. Į rutulėlių vidų įdedamos šviežios ar džiovintų šilauogių uogos, jų neturint, galima dėti uogas iš uogienės.
  7. Kepinys kepamas iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
  8. Iškepęs rutulėlių meduolis pridengiamas drėgna skepetaite ar rankšluosčiu, kad būtų minkštesnis ir sultingesnis. Kepinio paviršius puošiamas apibarstant miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!