Rutulėlių meduolis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Miltai Pagal skonį
- Medus 100 g
- Sviestas 100 g
- Soda 1 vnt
- Prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Šilauogės Pagal skonį
Eiga
- Dubenyje išsukami riebalai iki purumo, atskirai išsukamas su cukrumi kiaušinio trynys, grietinė, sumaišyta su soda.
- Po to viskas sumaišoma, supilamas ištirpintas )jei sukietėjęs) ir iki norimos spalvos padegintas (parudintas) medus.
- Po to viskas sumaišoma, supilamas ištirpintas )jei sukietėjęs) ir iki norimos spalvos padegintas (parudintas) medus.
- Iš jos daromi graikinio riešuto dydžio rutuliukai (iš receptūroje nurodytos normos išeina apie 50 vnt.).
- Rutulėlių meduoliui kepti geriausiai tinka apvali torto forma. Ji išklojama kepimo popieriumi ir ant jos sudedami suformuoti rutuliukai.
- Į rutulėlių vidų įdedamos šviežios ar džiovintų šilauogių uogos, jų neturint, galima dėti uogas iš uogienės.
- Kepinys kepamas iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
- Iškepęs rutulėlių meduolis pridengiamas drėgna skepetaite ar rankšluosčiu, kad būtų minkštesnis ir sultingesnis. Kepinio paviršius puošiamas apibarstant miltiniu cukrumi.