Saldžiarūgštis lęšių troškinys su marinuotomis paprikomis

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Lęšiai itin maistingi ir naudingi mūsų organizmui, todėl reikėtų jų valgyti dažniau ir daugiau. O kad būtų dar skaniau - gardiname juos daržovėmis ir kokoso pienu. Gauname pusiau troškinį, pusiau sriubą - gardu ir sotu. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Rudi lęšiai 100 g
  • Morkos 2 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Trinti pomidorai 400 g
  • Marinuota paprika 200 g
  • Kokoso pienas 200 ml
  • Pomidoras 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Kalendra Pagal skonį
  • Kuminas Pagal skonį
  • Krapai Pagal skonį

Eiga

  1. Rudus lęšius beriame į puodą ir pilame 3 kartus daugiau vandens, verdame apie 30 min.
  2. Morkas sutarkuojame, česnaką pasmulkiname ir pakepame ant alyvuogių aliejaus.
  3. Kai lęšiai išvirė, dedame į puodą pakeptas morkas su česnaku, pilame pomirodų skardinę, marinuotas paprikas (jeigu jos labai stambios, galima pasmulkinti šiek tiek, bet tegul lieka didesni gabaliukai), susipjaustome žalią pomidorą kubeliais, pilame kokoso pieną ir dedame prieskonius pagal skonį - šiek tiek kalendros, kumino, krapų.
  4. Dar patroškiname 5 minutes ir skanaus!

Panašūs receptai