Salotos su keptomis daržovėmis

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šios salotos su keptomis daržovėmis puikiai tiks tiek pietums, tiek sočiai vakarienei. Todėl nedvejokite jų gaminti - tai gali būti puikus pagrindinis patiekalas. Portobelo grybas, burokėliai, cukinija, batatai, pomidorai, avokadas, mėgstama salota - tiesiog daržovių rojus lėkštėje. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Portobelo grybas 0.3 vnt
  • Pomidoras 0.3 vnt
  • Žalias burokėlis 1 vnt
  • Batatas 1 vnt
  • Cukinija 1/2 vnt
  • Avokadas 1 vnt
  • Raudonas svogūnas 0.3 vnt
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Persilado prieskoniai Pagal skonį
  • Mėgstama salota 100 g
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Batatą ir žalią burokėlį supjaustome kubeliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir persilado prieskoniais. Skardą išklojame kepimo popieriumi, beriame supjaustytas daržoves ir kepame apie 20-30 min (priklausomai nuo supjaustytų kubelių dydžio) 220 laipsnių temperatūroje.
  2. Cukiniją gerai nuplauname ir daržovių skustuku arba pjaustykle pjaustome cukiniją išilgai plonom juostom ir pakepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir persilado prieskoniais.
  3. Portobelo grybą ir pomidorą pjauname maždaug 1 cm pločio riekelėmis ir taip pat pakepame keptuvėje su druska.
  4. Avokadą nusilupame ir sutriname su citrinos sultimis bei persilado prieskoniais, kad gautųsi vientisa masė.
  5. Serviruodami į dubenėlio dugną klojame mėgstamas salotas, o ant viršaus gražiai dedame visus paruoštus ingredientus.
  6. Tai ne tik salotos, o sotus patiekalas, kuris nepaliks abejingų. Skanaus!

Panašūs receptai